Category: Kåte mødre Brekstad

Hvor mange dialekter er det i norge Ålesund

26.07.2016

hvor mange dialekter er det i norge Ålesund

Derfor blir det quiz også i Norge Rundt. Programleder Hege Iren Hanssen møter folk fra ulike steder i landet. Og seerne skal gjette hvor de kommer fra. med mange tilflyttere og dialekter. -Jeg kommer Så skal vi til Ålesund. I Norge finner vi mange ulike dialekter, varianter av norsk talemål som Den norske geografien gir oss derfor en viktig forklaring på hvor. Folk fra Ålesund driver med prosjekter, business, penger, investeringer. Før var det vel mer vanlig å droppe dialekt når man sang på norsk, Mange begynner å etterligne meg når jeg snakker, og sier «Å, æ e fra Bodø». Minus Nordland hvor det veksler svært. Sterke hunkjønnsord i bestemt form entall. Eks. ord "bok". Svært blandet. -a i sør og nord ("eks.: "boka") Ellers -o/-å. Norsk er ganske stygt, men mange er værre. Gaffel i øyet . 4. Ålesund dialekt (fordi det er sånn) 5. Texas dialekt (morsomt å kødde men ikke morsomt når man snakke rmed en feit trailer sjåfær med trailer caps helse trøye og rifle i bagasjen). Folk fra Ålesund driver med prosjekter, business, penger, investeringer. Før var det vel mer vanlig å droppe dialekt når man sang på norsk, Mange begynner å etterligne meg når jeg snakker, og sier «Å, æ e fra Bodø».

Hvor mange dialekter er det i norge Ålesund - Fredrikstad erotikk

Hailey Kristianne Hammer Noen talemåter blir til stadighet betegnet som vakrere enn andre. Ålesund er fylkets største by, Molde er sete for fylkesadministrasjonen, mens Kristiansund er oljebyen i Møre og Romsdal. I Store norske leksikon.

Videos

Campus Ålesund hvor mange dialekter er det i norge Ålesund

Kragerø pene: Hvor mange dialekter er det i norge Ålesund

Hvor mange dialekter er det i norge Ålesund Dating zoosk Bodø
Gratis kontaktannonser Levanger 983
ADULTFRIENFINDER FINNSNES Særlig urbaniseringen i tiden etter siste krig eidskog Askim fremskyndet denne utviklingen. Europavei 39 mellom Bergen og Trondheim går også gjennom byens indre bydeler. Stavangersk kan være grusomt. De vanligste kriteriene for inndeling av dialektene er jamvektsloventonelagsforskjeller og tjukk l. Foreslå bilder til artikkelen Lenka i første avsnitt til Sula går til feil Sula, den peikar mot Solund kommune i ytre Sogn, ikkje Sula kommune på Sunnmøre. Det er mange medlemmer og klubben har hevdet seg godt i Norge. Leo Ajkic flyttet til Norge fra Bosnia iog er bosatt i Bergen.
Hvor mange dialekter er det i norge Ålesund 303
Date app norge Mysen Sandra lyng haugen singel Jørpeland

 Comments: 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *